ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 12°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

27 • 02 • 2011

Duatlonā bez Latvijas slēpotājiem

Šodien dalību pasaules  čempionātā distanču slēpošanā turpinās vīri, kuriem paredzēts 30km duatlons. Vienīgajā individuālajā distancē, kura apvieno abus slēpošanas stilus, tomēr nestartēs vienīgais Latvijas pārstāvis Arvis Liepiņš.

Ceturtdien pirmajā oficiālajā  čempionāta dienā sprintā startēja astoņi Latvijas pārstāvji un pārstāves, kas jau nākamajā dienā devās mājās. Palika tikai Arvis Liepiņš, kuram pirmais starts bija paredzēts šodien 30km duatlonā, taču Arvja dalība savā otrajā čempionātā sāksies divas dienas vēlāk, jo, lai labāk sagatavotos un nostartētu 15km distancē klasiskajā stilā ar  intervāla startu, kurā Liepiņš ir automātiski kvalificējies,  ir izlemts duatlonā nepiedalīties, jo starp duatlonu un 15km distanci ir viena diena. Pagājušajā čempionātā Arvis duatlonā tika apdzīts pa apli un nācās izstāties.
Pēdējās divas dienas laika apstākļi nav bijuši labvēlīgi ne sportistiem, ne arī skatītājiem. Aizvakar sievietes tramplīnlēkšanā ne tikai cīnījās par tiesībām sieviešu tramplīnlēkšanu iekļaut Olimpisko spēļu programmā, bet arī ar biezo miglu. Daudzi arēnu pameta, pirms vēl sacensības bija beigušās, savukārt citi, neskatoties uz to, ka praktiski neko nevarēja redzēt, bija tīri apmierināti, jo galvenais esot publikas tusiņš tramplīna pakājē. Savukārt vakar 15km duatlonā sievietēm sportistes varēja redzēt, stāvot pašā trases malā, tikai īsu brīdi – ”iznira” no miglas un pēc pāris sekundēm tajā atkal nozuda. Neko priviliģētāki nebija tie skatītāji, kas bija nopirkuši dārgās biļetes (no 50 līdz 75 latiem) galvenajā tribīnē, jo redzēja tikai pašu finišu un arī tad tikai tie, kas bija tuvāk finiša līnijai. Kāda desmit cilvēku ģimene no Norvēģijas, kas par biļetēm bija samaksājusi ap 600 latiem, no savas favorītes Bjergenas „zelta slēpojuma” bija redzējusi tikai dažas sekundes.

Vakar neiztika bez vairākiem nepatīkamiem starpgadījumiem. Skatītājiem centrā nācās gaidīt vilcienu vairāk nekā pusotru stundu, kaut bija izgājuši no mājām  pāris stundu pirms sacensību sākuma. Ieejot sacensību vietas zonā, ejas ir pašauras un skatītāju virzība ir ļoti lēna. Vakar bija izveidojies tāds sastrēgums, ka nevarēja ilgu laiku tikt ne uz priekšu, ne atpakaļ. Sapratuši, ka nekas nemainīsies, un lai vismaz kaut ko redzētu, skatītāji padomju  stilā sāka no žogiem raut nost  plakātus ar čempionāta simboliku. Viss „cilvēcīgais” arī viņiem nav svešs. Par gaidāmajām  ļaužu masām bija zināms, bet Holmenkollenas atrašanās un tur nokļūšanas specifikas dēļ, arī norvēģi parāda, ka viņiem ir problēmas ar loģistiku.

Bez piedzīvojumiem nepalika arī norvēģu galvenais treneris Skinstads un Nortugs. Norvēģu komandas šefs, aizejot līdzi sportistēm,  netika ielaists preses konferences zālē, jo viņam  neesot tādas pieejas. Savukārt pašu  elku  Nortugu norvēģu trases uzraugi negribēja laist trenēties, bet Nortugs jau neies klausīt „kaut kādus tur” uzraugus, un savā stilā nožestikulēja, pateica pāris vārdus un devās mierīgi tālāk trenēties uz trases.

Foto: Flickr, Eirik Helland Urke

2 Komentāri

AR laika apstaakljiem pagaidaam nav veicies.
Oslo
28 • 02 • 2011 / 13:00
Veiksmi Arvim sezonas galvenajā startā!
Priecāšos par katru ko izdosies uzvarēt.
Komandai paldies par izturību un neatlaidību! Tā un labāk turpināt! Nekas nav sajūsmas vērts nav bez ēkšķiem...
28 • 02 • 2011 / 23:15
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv